Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την σωστή διαχείριση των τοπικών προϊόντων

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το πολύ σημαντικό σεμινάριο που γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας από το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου και αφορά την στήριξη και προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων με την χρήση μεθόδων ΤΠΕ. Ολοκληρώθηκε το δεύτερο τριήμερο και αναμφισβήτητα οι γνώσεις που παίρνει κανείς από αυτό είναι κυριολεκτικά υπερπολύτιμες.
Σε αυτό το σεμινάριο παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια ο αγρότης του σήμερα και όλες οι παθογένειες του παρελθόντος.
   Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και παρουσιάζουν τα θέματα με τρόπο διαδραστικό μέσα σε ένα κλίμα όμορφο όπου στο τέλος φεύγοντας είναι αδύνατο να μην σου μείνει κάτι από αυτά που συζήτησες μέσα στην αίθουσα.
Οι καθηγητές κ Λιόπα και ο κ Μπαρούχας ήταν πράγματι καταπληκτικοί με έντονη τη διάθεση να απαντήσουν σε κάθε απορία και να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα που αφορά τους αγρότες της περιοχής μας.
   Είναι όμως απογοητευτική η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής μας που όπως φαίνεται δεν έχουν καταλάβει πως όλα γύρω τους αλλάζουν. Δεν έχουν καταλάβει πως μόνο με την γνώση και την πληροφόρηση θα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις που έρχονται και θα είναι ραγδαίες.Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν πρέπει να χάνεται καμιά ευκαιρία γνώσης,καμιά ευκαιρία πληροφόρησης που στο κάτω-κάτω δεν κοστίζει και τίποτα και που μόνο όφελος μπορεί να έχει κάποιος.
Αυτές τις προσπάθειες που κάνει η επιστημονική κοινότητα να δώσει τις γνώσεις της στον πρωτογενή τομέα πρέπει να τις στηρίξουμε όλοι μας γιατί δίνουν υπεραξία σε ότι κάνουμε. 
Ακολουθεί ακόμη ένα τριήμερο για να κλείσει αυτό το σεμινάριο και θεωρώ πως όλοι οι αγρότες της περιοχής μας,όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να συμμετάσχουν και επιτέλους να διώξουν από πάνω τους το στερεότυπο πλέον ¨οι αγρότες μας δεν κάθονται να ακούσουν,δεν κάθονται να μάθουν¨. 
   Είναι κρίμα από την αδιαφορία μας και από την διάθεσή μας να μην αλλάξουμε να αναγκάσουμε την επιστημονική κοινότητα να πάψει να ασχολείται μαζί μας και να στρέψει το ενδιαφέρον της σε άλλους νομούς και σε άλλες δράσεις.

   Την Πέμπτη στις 18 Ιουλίου στις 15,30 μμ στις εγκαταστάσεις των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζεται το τρίτο μέρος του σεμιναρίου.
Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί.
Για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθyνση www.locpro.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου